Za pokvaren sladoled kazna 2.300 KM - BIGportal.ba
Banja Luka

Za pokvaren sladoled kazna 2.300 KM

Odjeljenje za inspekcijske poslove pojačalo je ovih dana kontrole ugostiteljskih i svih drugih objekata, u kojim se prometuju životne namirnice i lako kvarljivi proizvodi, saopšteno je iz Gradske uprave. Načelnik Odjeljenja Janko Kecman ističe da se naročito kontroliše priprema i promet hrane. – Ovih dana pojačan je nadzor nad mjestima…

Odjeljenje za inspekcijske poslove pojačalo je ovih dana kontrole ugostiteljskih i svih drugih objekata, u kojim se prometuju životne namirnice i lako kvarljivi proizvodi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja Janko Kecman ističe da se naročito kontroliše priprema i promet hrane.
– Ovih dana pojačan je nadzor nad mjestima za prodaju brze hrane ali i drugih ugostitetljskih objekata kako bismo utvrdili da li u tom pogledu postoje nepravilnosti – naglašava Kecman.

On ističe da su inspektori za hranu u junu, pored redovnih, počeli sa vanrednim kontrolama prodaje sladoleda.

-Vanredno uzorkovanje sladoleda koji se prodaje na otvorenom, urađeno je na osam lokacija, radi provjere njegove zdravstvene ispravnosti od čega je jedan uzorak sladoleda odstupao od referentnih vrijednosti zbog čega je izrečena kazna od 2.300 KM – kaže Kecman.

Što se tiče kontrole životnih namirnica na gradskoj tržnici, dodaje, ona je svakodnevna, s obzirom na to da nadležna inspekcija ima stalnu kancelariju na tržnici. Pored toga, jednom nedjeljno provodi se timski inspekcijski nadzor prometa životnih namirnica.

-Kontrola zdravstvene ispravnosti namirnica se obavlja i putem uzimanja uzoraka hrane od strane ovlaštenih laboratorija, koji se dostavljaju na laboratorijsko ispitivanje – rekao je Kecman izražavajući zadovoljstvo što u proteklom periodu prilikom takvih kontrola nisu utvrđene značajne nepravilnosti.

Kontrola obuhvata rukovanje hranom, njeno skladištenje, pripremu i isporuku. Prilikom kontrola provjerava se i temeperaturni režim čuvanja životnih namirnica, ispravnost ambalaže, deklarisanje namirnica, organoleptička svojstva, te sanitarno-tehnička opremljenost objekata, kao i higijena radnih površina, uređaja i opreme, te nadzor nad radnicima koji vrše pripremu, posluživanje i prodaju hrane.

Danas objavljeno

Lijepe vijesti iz Banjaluke:U Banjaluci rođeno 9 beba

M.

Odluka Doma zdravlja Banjaluka: ARI ambulanta Starčevica od ponedeljka prestaje sa radom

M.

Planirana isključenja el.enegije za 05.12.2021.godine

Vanja A

Ostavite komentar