ZA OVE KATEGORIJE MJERE NE VAŽE Karantin za one koji dolaze iz drugih država ostaće duže na snazi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

ZA OVE KATEGORIJE MJERE NE VAŽE Karantin za one koji dolaze iz drugih država ostaće duže na snazi

Strogi režim za ulazak u Austriju, prema kojem svi koji dolaze iz rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin, ostaće duže na snazi nego što je najavljeno.

Austrijska vlada, kada je uvela te mjere 19. decembra, najavila je najprije da će biti na snazi samo do desetog januara, kako bi se obuhvatio i pravoslavni Božić, sa ciljem da se obeshrabri što više, prije svega Srba, da putuju u domovinu za praznike.

Međutim, nakon što je mjera zaključavanja produžena, prvo do 18. januara, najavljeno je da će i režim ulaska u zemlju do tada važiti.

Zaključavanje je sada produženo do 24. januara, a najavljuje se sada i da će režim ulaska u zemlju biti dodatno produžen.

Novom uredbom od svakog ko bude želio da uđe u Austriju moraće da se registruje, kako bi se olakšalo trasiranje kontakata.

Time će strožiji režim ostati na snazi mnogo duže nego što je bilo planirano, imajući u vidu da je epidemiološka situacija u susjedstvu Austrije pogoršana, pa je prema Slovačkoj i Češkoj uvedena stroga kontrola na granici.

Tako će i dalje svi koji budu ulazili u Austriju morati u desetodnevni karantin, uz mogućnosti prekida, ali tek nakon pet dana izolacije i uz negativan test.

Od karantina izuzete su samo osobe koje prekogranično rade, poslovni putnici, pripadnici humanitarnih organizacija, kao i osobe koje su dobile poziv od suda, koji moraju na sahranu u Austriju, koji će, prije ulaska, morati sa sobom da imaju negativan test.

Danas objavljeno

Evakuisan aerodrom u Mančesteru – pronađen sumnjivi paket

M.

“Nepravda”

M.

Ekvador, vanredno stanje zbog trgovine drogom i ubistava

M.

Ostavite komentar