Za ovaj Aston Martin V12 Zagato treba izdvojiti 950.000 eura - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Za ovaj Aston Martin V12 Zagato treba izdvojiti 950.000 eura

Britanska kompanija Bell Sport & Classic u ponudi ima jedinstven primjerak kooperacije između Aston Martina i Zagata koji pokreće jedan od najboljih V12 motora svih vremena.Brojčano ograničeno izdanje Aston Martina V12 Zagato premijerno je predstavljeno u maju 2011. godine. Primjerak koji se prodaje bio je u vlasništvu Aston Martina do…

Britanska kompanija Bell Sport & Classic u ponudi ima jedinstven primjerak kooperacije između Aston Martina i Zagata koji pokreće jedan od najboljih V12 motora svih vremena.Brojčano ograničeno izdanje Aston Martina V12 Zagato premijerno je predstavljeno u maju 2011. godine. Primjerak koji se prodaje bio je u vlasništvu Aston Martina do 2016. godine, a koristili su ga za prezentiranje potencijalnim kupcima i jedinstven je zato što je jedini od ukupno 64 napravljena primjerka čija je karoserija u potpunosti napravljena od aluminija.

Coupé je naknadno obojen u zelenu boju (British Racing Green) koja je već decenijama zaštitni znak britanskih sportskih automobila, osvježena mu je i unutrašnjost, a pokreće ga ručno sastavljen 6-litarski V12 motor koji zahvaljujući entuzijazmu AM-ovih inžinjera razvija više od tada deklarisanih 517 KS.

Za automobilsku egzotiku s čijim je premijernim predstavljanjem Aston Martin svojevremeno obilježio 50 godina od nastanka modela DB4GT Zagato novi vlasnik trebat će da izdvoji oko 950.000 eura.

Klix.ba

Danas objavljeno

Porše patentirao novi pretinac po ugledu na škodu

Vanja A

Automobilska industrija uzvraća udarac

Vanja A

Električni heč Mulan MG4 namijenjen Evropi predstavljen

Vanja A

Ostavite komentar