Za ovaj Aston Martin V12 Zagato treba izdvojiti 950.000 eura - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Za ovaj Aston Martin V12 Zagato treba izdvojiti 950.000 eura

Britanska kompanija Bell Sport & Classic u ponudi ima jedinstven primjerak kooperacije između Aston Martina i Zagata koji pokreće jedan od najboljih V12 motora svih vremena.Brojčano ograničeno izdanje Aston Martina V12 Zagato premijerno je predstavljeno u maju 2011. godine. Primjerak koji se prodaje bio je u vlasništvu Aston Martina do…

Britanska kompanija Bell Sport & Classic u ponudi ima jedinstven primjerak kooperacije između Aston Martina i Zagata koji pokreće jedan od najboljih V12 motora svih vremena.Brojčano ograničeno izdanje Aston Martina V12 Zagato premijerno je predstavljeno u maju 2011. godine. Primjerak koji se prodaje bio je u vlasništvu Aston Martina do 2016. godine, a koristili su ga za prezentiranje potencijalnim kupcima i jedinstven je zato što je jedini od ukupno 64 napravljena primjerka čija je karoserija u potpunosti napravljena od aluminija.

Coupé je naknadno obojen u zelenu boju (British Racing Green) koja je već decenijama zaštitni znak britanskih sportskih automobila, osvježena mu je i unutrašnjost, a pokreće ga ručno sastavljen 6-litarski V12 motor koji zahvaljujući entuzijazmu AM-ovih inžinjera razvija više od tada deklarisanih 517 KS.

Za automobilsku egzotiku s čijim je premijernim predstavljanjem Aston Martin svojevremeno obilježio 50 godina od nastanka modela DB4GT Zagato novi vlasnik trebat će da izdvoji oko 950.000 eura.

Klix.ba

Danas objavljeno

Škoda Fabia Mk4: komercijalni adut češke marke i zvanično stupio na scenu

Vanja A

Šest godina se trudio i uspio: Parkirao na svako mjesto ispred marketa

Vanja A

„Plug-in“ hibridi do četiri puta neefikasniji u stvarnom saobraćaju

Vanja A

Ostavite komentar