Za one koji se boje budućnosti - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Za one koji se boje budućnosti

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, osjećaš se loše. Konstantno si postavljaš loša pitanja koja se vjerovatno neće ni dogoditi.

Postaješ pesimist, negativnost te obuzima, zamišljaš najgori scenarij, čak i ako to nije najvjerovatniji scenarij.
Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje. Pitaš se šta ćeš učiniti ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a vjerovatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsjednut. Nezdravo je iznova i iznova fokusirati se na nešto loše, jer tvoje tijelo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš uživati u sadašnjosti. Ne uviđaš ljepotu u svojim prijateljima, u prirodi, u prirodi oko tebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umjesto da živiš u stvarnom svijetu.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnjama automobilom, jer uvijek čekaš šta će se dogoditi sljedeće. Pitaš se gdje će te tvoje radnje odvesti umjesto da živiš u trenutku.

Kad uvijek razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umjesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspjeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne.

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost. Uvjeravaš se da ćeš za dvije godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada sretna. A zapravo sve što činiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom.

Vrijeme je da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla biti jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti.

Naravno, ne znači da bi trebala prestati razmišljati o sutra. Činite ono što vas veseli kako bi se bolje pripremili za lijepu budućnost, mislite pozitivno, vjerujte sebi, pouzdajte se u pozitivne svoje misli i svoje ciljeve i tako će te otpustiti strahove za budućnost.

Prestanite se buditi znojni i plašiti se za sutra. Prestanite se mučiti uz nepotrebne misli.
Prestanite naglašavati sutra jer zaslužujete sreću danas.

Danas objavljeno

Zašto treba da jedemo ŽITARICE OD CIJELOG ZRNA: Višestruka korist za zdravlje

Zeljka

Duži interval između dve doze Fajzera rješenje za delta soj

Zeljka

Bakina kuhinja: Rasteresit kolač sa čokoladom i voćem

Zeljka

Ostavite komentar