Za novogodišnje poklone potrošili 100.000 KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Za novogodišnje poklone potrošili 100.000 KM

Pošte Srpske i BH Pošte na novogodišnje poklone potrošile su preko 100.000 maraka.

Ove dvije javne kompanije su odlučile da za novogodišnje praznike obraduju “prijatelje” sa rokovnicima, kalendarima, peškirima, USB-ovima i sličnim poklončićima čija vrijednost je sve samo ne zanemariva.

Tako su Pošte Srpske i BH Pošte kroz tri otvorena postupka za nabavku reklamno-promotivnog materijala spiskale 90.500 KM (bez PDV-a).

Kako su napisali, radi se o redovnim poslovima nabavke promotivnih i reklaminih materijala za novogodištnje praznike, a uvidom u tendersku dokumentaciju vidimo da je 100.000 KM potrošeno na nabavku rokovnika, kalendara, olovaka, peškira, ešarpa, USB-ova i dopunskih baterija za mobilne telephone.

Ovolika izdvajanja na poklone posebno “bodu oči” ako znamo da su samo Pošte Republike Srpske imale akumulirani gubitak u poslovanju od 2,1 milion KM. U posljednjem finansijskom izvještaju tog javnog preduzeća za treći kvartal 2019. godine, objavljenom na Banjalučkoj berzi, naveden je gubitak za taj period u iznosu od milion i 49 hiljada KM.

Sa druge strane, rastrošnost u BH Poštama je malo i razumljivija, jer ovo preduzeće godinu završava pozitivno i to sa preko tri miliona KM dobiti.

(Buka)

Danas objavljeno

SNIJEG DONIO NEVOLJE Madrid proglašen ZONOM KATASTROFE nakon Filomene

D

Srbija: Zaraženo još 1.688, preminulo 20 osoba

D

“PALI” TOKOM KONTROLE SAOBRAĆAJA Šta su opasni kriminalci iz Hrvatske radili u Srpskoj

D

Ostavite komentar