"Za Novakove 'hejtere', ovo je gorka tableta" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Za Novakove ‘hejtere’, ovo je gorka tableta”

Svetski poznati Njujork Tajms objavio je tekst pod naslovom “Ovo je Vimbldon Novaka Đokovića. Ne prevrćite očima”.

On se obraća svima onima koji su, iz ovog ili onog razloga, sporili poređenja srpskog asa sa Nadalom i Federerom.

Autor Kurt Striter upoređuje Đokovića sa Markom Rotkom, slikarom iz pravca apstraktnog ekspresionizma.

“Usavršio je pripremu, ravnotežu, pomeranje težine i rad nogama, više nego bilo ko u istoriji tenisa. Dok Federer ima Rembrantov njuh i graciozni barokni umetnički prustup, a Nadalove fizikalije i tenis podsećaju na udarce levicom teškaša u boksu, vredi reći da i Đokovićeva igra ima svoju lepotu. Nijedan vrhunski igrač nikada nije bio tako fleksibilan kao on, da na svakoj površini može da se izvije i savije i da pretvori ludi odbrambeni sprint u iznenadni napad”, piše.

Kako je dodao Đoković nije robot, već Hudini.

“Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ih. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi”, nastavlja.

Obraća se i onim koji osporavaju srpskog tenisera,

“Za njegove hejtere sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federera”, smatra Striter.

“Novak će se naći na poznatom mestu, suočivši se sa bučnom publikom koja želi pobedu Federera i da Srbina vidi uništenog u porazu. Ako se nastavi nedavna istorija, Đoković će ponovo podići šampionski pehar, to je još jedan ukor za one koji odbojaju da prihvate jednog od najuzbudljivijih šampiona u celom sportu. Vrednost Vimbldona je umanjena? Ne baš”, zaključuje.

Danas objavljeno

Epski debakl Oklahome – minus 73 za istoriju!

Zeljka

Gudurić predvodio Fener, ubjedljiva pobjeda CSKA, Real slavio u trileru

Zeljka

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ostavite komentar