30. Augusta 2022.

Za nalaženje rješenja za tablice imamo dva mjeseca

Big Portal

Lajčak je naveo da veruje da će rešenje biti pronađeno kao što je pronađeno i ono za lične karte, dodajući da su neke ideje predložili partnerima.

Na pitanje da li je rok od dva meseca potvrdila i Priština, specijalni izaslanik EU je rekao: “Da, naravno”.

“Kampanja registracije pocinje 1. septembra i treba da traje dva meseca. Ne očekujem nikakvu dramu 1. septembra. Ne postoji razlog za to. Imamo taj rok od dva meseca da pronademo rešenje, kao što smo pronašli u vezi ličnih karata”, naveo je Lajcak i dodao da mora da bude optimista.

Na pitanje novinara Euronews Srbija o rešenju za registarske tablice i navodima predsednika Aleksandra Vučića da nije optimističan da će se ponaći do 1. septembra, Lajčak je rekao da ne misli da bi rešenje trebalo tražiti do tog datuma.

“Odluka vlade na Kosovu je da taj proces treba da se završi do kraja oktobra. Tako da mi imamo dva meseca da nađemo rešenje. I već smo u tom procesu. Već smo imali razgovore sa predsednikom Vučićem i sa premijerom Kurtijem na tu temu. Bili smo u cajtnotu po pitanju ličnih karata i ulazno-izlaznih dokumenata. Što se tiče registarskih tablica imamo barem dva meseca za rešavanje, verujem da ćemo naći rešenje”, rekao je Lajcak koji prisustvuje strateškom forumu na Bledu.

Na pitanje kako vidi rešenje za tablice Lajčak je rekao da ne želi da ulazi u detalje.

“Posebno zbog toga što smo mi predložili i neke ideje našim partnerima. Tako da ne bi bilo dobro da sada izađem javno”, rekao je Lajčak.

Lajčak je podsetio da su prvi razgovor izmedu dvojice lidera imali pre dve nedelje u Briselu na tu temu i da se tada pokazalo da oni mogu da razgovaraju iako se ne slažu po mnogim pitanjima.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare