Za najluksuznije putovanje na svijetu rezerviše se godinu dana unaprijed - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Za najluksuznije putovanje na svijetu rezerviše se godinu dana unaprijed

Počelo prihvatanje rezervacija za vožnju 2021. godine legendarnim vozom od Pariza do Istanbula.

Za najlukusznije putovanje na svetu ležaj se rezerviše najmanje godinu dana unapred, jer iako je skupo čim se objavi datum polaska – “plane”.

Putovanje traje od Pariza do Istanbula punih šest dana, a rezervacije se uveliko primaju i ostalo je nekoliko slobodnih kabina.

Luksuzna kabina Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Vožnja legendarnim vozom je doživljaj koji se ne zaboravlja do kraja života, jer je u ovom “Kralju vozova i vozu kraljeva” sve savršeno, a najviše usluga.

Ovo je kralj vozova i voz kraljeva.

Lični batler Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Najpopualrnije putovanje je od Venecije do Istanbula, koje je ovekovečila Agata Kristi u knjizi “Ubistvo u Orijent Ekspresu”. Ovo putoavnje se organizuje samo jednom godišnje, obično krajem leta. Mesta za ovogodišnje putovanje nema, ali je urpavo počela ležajeva za narednu 2021. godinu.

Polazak je predviđen za 20. avgust iz Pariza, prolazi se kroz Francusku, Švajcarsku, Austriju, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, da bi se na kraju stiže u Tursku. Putnici će napustiti voz u Budimpešti i Bukureštu da bi videti ove gradove i prenoćili u hotelima sa pet zvezdica.

Kupatilo na nivou Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Uz kabinu se dobija i lični batlet koji brine o gostu.

Usluga u vozu je po principu “sve uključeno”, a to znači ne samo tri obroka i užinu kad god ogladni, već i kokteli kraj klavira u večernjim časovima. Naravno, svaka kabina ima ličnog batlera, jer je ova vožnja čuvena po posluzi koja se ne vidi, ali se oseća.

Putnici posle šest dana stižu na čuvenu stanicu Sirkedži u evropskom delu Istanbula, prelaze Galata most i noće u hotelu “Pera Palas” kao i Agata Kristi. Putovanje u najjeftinijoj kabini košta 15.000 dunti ili dva miliona dinara.

Danas objavljeno

Megan Foks na zabavu došla vezana lancem sa momkom

Vanja A

Princ William otkrio kako izgledaju luda i bučna jutra u njegovoj porodici, ali i zbog čega se njihova djeca najviše svađaju

Vanja A

10 savjeta kako da potrošiš manje u trgovini

Vanja A

Ostavite komentar