Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa korona u iznosu od 1,5 miliona KM sa PDV-om za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Srpskoj.

Zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku testova, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike srpske za odnose sa javnošću.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske na telefonskoj sjednici odobrio je isplatu tri miliona KM za saniranje posljedica virusa korona na poslovanje Javnoj ustanovi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Usvojena je informacija o stanju u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem virusa korona.

Zaključeno da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za saniranje posljedica virusa korona na poslovanje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Danas objavljeno

Požar na granici – zapalilo se 150 tona goriva

V.R.

Kina napala SAD? Bijela kuća izdala upozorenje

V.R.

Njemački supermarketi: Brzi kovid-testovi na prodaju, pet komada za 25 evra

V.R.

Ostavite komentar