17. Juna 2021.

Za kvalitetnije vodosnabdijevanje dijela Starčevice: U toku izgradnja cjevovoda u Tuzlanskoj ulici

Big Portal

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković projektom u Tuzlanskoj ulici predviđeni su radovi na izgradnji oko 500 metara sekundarne vodovodne mreže, čija je ugovorena vrijednost oko 80.000 KM, a to će omogućiti vodosnabdijevanje za novih tridesetak domaćinstava.

-Ovaj projekat se naslanja na ranije završen radove na rekonstrukciji cjevovoda kroz Ulicu srpskih ustanika i Tuzlansku ulicu, koji je obuhvatio 60 prepriključenja sa potpuno novim instalacijama čime će biti poboljšano vodosnabdijevanje potrošača u ovom dijelu naselja- rekao je Stanivuković.

On je kazao da će ovo omogućiti kvalitetnije snabdijevanje naših potrošača u najvećem banjalučkom naselju-Starčevici.

– Radimo na izgradnji novih cjevovoda, a stare cijevi zamjenjujemo novim, jednom rječju radimo na modernizaciji našeg grada, praveći jedan novi koncept Banjaluke u kojoj ćemo samo u ovoj godini uložiti oko 12 miliona KM za potrebe vodosnabdijevanja, a u narednoj dodatnih osam – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je poručio da je veoma važno to što su nastavljeni projekti vodosnabdijevanja, te što je u toku rješavanje ovog pitanja u najvećem banjalučkom naselju Starčevica.

Naime, imajući u vidu da se dio Tuzlanske ulice nalazi na granici vodosnabdijevanja dvije zone, Grad Banjaluka je u saradnji sa Vodovodom realizovao projekat i ugradio buster stanicu na lokaciji rezervoara Starčevica čime je stvorena mogućnost za rješavanje vodosnabdijevanja potrošača koji su iznad kote rezervoara. Izgradnjom buster pumpe i cjevovoda dužine 400 m u ogranku Tuzlanske ulice će biti dodatno riješeno još oko dvadesetak domaćinstava koji nisu imali riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

Radove će izvoditi preduzeće „MG Mind“ d.o.o. Mrkonjić Grad u okviru projektnog ciklusa „Voda 2“ koji se finansira iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare