Za incidente će biti odgovorni izazivači protesta - BIGportal.ba
Region Vijesti

Za incidente će biti odgovorni izazivači protesta

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio Predsjedništvu DPS-a i lideru te partije Milu Đukanoviću da se uzdrže od demagoških saopštenja kojima sa jedne strane stvaraju tenzije, a s druge odgovornost za eventualne incidente pokušavaju prebaciti na Vladu, naglasivši da će, ukoliko dođe do incidenata povodom ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Joanikija, odgovornost snositi organizatori, odnosno izazivači protesta.

“Odgovornost se ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primjenom Krivičnog zakonika”, istakao je crnogorski premijer.

On je naglasio da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata ne dođe i da sve protekne u miru.

“Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta”, napisao je Krivokapić na Facebooku.

Ceremonija povodom ustoličenja mitropolita Joanikija počeće u subotu 4. septembra, dočekom Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a u nedjelju, 5. septembar, u Cetinjskom manastiru biće služena Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustoličenja.

Predsjedništvo DPS-a saopštilo je večeras da ostaje pri stavu da članovi ove partije u nedjelju, 5. septembra, budu na Cetinju gdje će, kako ističu, “dostojanstveno i civilizovano” da brane “viševjekovne tekovine i pravo na državu i slobodu”.

Danas objavljeno

Okružni sud u Banjaluci donio odluku: Potvrđena optužnica protiv Džombića

M.

Nisu se stekli uslovi za povratak Srba u institucije BiH

M.

Zoran bježao od vatre, pa pokušao da se spase u Vrbasu, vatrogasci našli tijelo nakon 20 dana

M.

Ostavite komentar