3. Septembra 2021.

Za incidente će biti odgovorni izazivači protesta

Big Portal

“Odgovornost se ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primjenom Krivičnog zakonika”, istakao je crnogorski premijer.

On je naglasio da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata ne dođe i da sve protekne u miru.

“Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta”, napisao je Krivokapić na Facebooku.

Ceremonija povodom ustoličenja mitropolita Joanikija počeće u subotu 4. septembra, dočekom Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a u nedjelju, 5. septembar, u Cetinjskom manastiru biće služena Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustoličenja.

Predsjedništvo DPS-a saopštilo je večeras da ostaje pri stavu da članovi ove partije u nedjelju, 5. septembra, budu na Cetinju gdje će, kako ističu, “dostojanstveno i civilizovano” da brane “viševjekovne tekovine i pravo na državu i slobodu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare