Za građane nastradale u zemljotresu do sada prikupljeno 4,8 miliona evra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Za građane nastradale u zemljotresu do sada prikupljeno 4,8 miliona evra

Izvršni predsjednik Crvenog krsta Hrvatske Robert Markt izjavio je da je za građane nastradale u razornom zemljotresu do sada prikupljeno 36 miliona kuna /4,8 miliona evra/ donacija.

  • Siguran sam da će svi građani koji su uplatili novac putem Crvenog krsta Hrvatske biti zadovoljni, jer ćemo taj novac na najtransparentniji mogući način podijeliti hrvatskim građanima nastradalima u zemljotresu – rekao je Markt.

On je najavio da će Crveni krst od jedinica lokalne samouprave dobiti spiskove stanovnika koji su pretrjeli štetu od potresa na čije žiro-račune će biti uplaćen novac.

  • To će zahtijevati određeno vrijeme, ali mi ćemo učiniti sve da to bude što prije, jer smo svjesni da su potrebe velike – rekao je Markt za Novu TV.

Istakao je da sada nije potrebno slati hranu, higijenu i vodu, jer raspolažu sa dovoljnim količinama, a svi ljudi kojima je potrebno dobili su hranu za određeno vrijeme.

  • Ovo je operacija koja će trajati dugo i molim sve koji su željni pomoći da pričekaju koji dan i sigurno ćemo ih uključiti u tu operaciju – istakao je Markt

Danas objavljeno

NATO poslao Rusiji odgovor, Lavrov otkrio šta piše u dokumentu

M.

U Srpskoj preminulo 19 osoba, 589 novozaraženih

M.

Zaplijenjeno 300 kg marihuane, pet osoba uhapšeno

M.

Ostavite komentar