Za govornicu UN staće i čovek koji se nalazi u centru najnovije američke oluje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Za govornicu UN staće i čovek koji se nalazi u centru najnovije američke oluje

Čovek u centru najnovije američke oluje, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, govoriće danas na godišnjem zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Njegovo prvo obraćanje u UN dogodiće se nekoliko sati pošto je pokrenuta formalna istraga o tome da li bi predsednik SAD Donald Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu, preneo je AP.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije da američki predsednik Donald Tramp nije vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu, ističući da je njegov šestogodišnji sin jedina osoba koja to može da uradi.

“Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsednik nezavisne države”, rekao je Zelenski novinarima u Ujedinjenim nacijama, uoči sastanka s Trampom, upitan da li je američki predsednik vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu.

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je juče formalnu istragu o tome da li bi predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu.

Optužuju Trampa da je polovinom leta razgovarao sa Zelenskim, tražeći od njega kompromitujuće informacije o Hanteru Bajdenu, sinu Džoa Bajdena, jednog od kandidata demokrata za izbore 2020.

Tramp je odbacio sve optužbe, uz ocenu da predstavljaju “lov na veštice”.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar