25. Septembra 2019.

Za govornicu UN staće i čovek koji se nalazi u centru najnovije američke oluje

Big Portal

Njegovo prvo obraćanje u UN dogodiće se nekoliko sati pošto je pokrenuta formalna istraga o tome da li bi predsednik SAD Donald Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu, preneo je AP.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije da američki predsednik Donald Tramp nije vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu, ističući da je njegov šestogodišnji sin jedina osoba koja to može da uradi.

“Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsednik nezavisne države”, rekao je Zelenski novinarima u Ujedinjenim nacijama, uoči sastanka s Trampom, upitan da li je američki predsednik vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu.

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je juče formalnu istragu o tome da li bi predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu.

Optužuju Trampa da je polovinom leta razgovarao sa Zelenskim, tražeći od njega kompromitujuće informacije o Hanteru Bajdenu, sinu Džoa Bajdena, jednog od kandidata demokrata za izbore 2020.

Tramp je odbacio sve optužbe, uz ocenu da predstavljaju “lov na veštice”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare