Za električni Mini Cooper SE već 45.000 narudžbina - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Za električni Mini Cooper SE već 45.000 narudžbina

Mini je potpuno električni model Cooper SE predstavio 9. jula i odmah je privukao veliku pažnju evropskih kupaca.

Britanci su naim esaopštili da su u Evropi do sada već primili više od 45.000 narudžbina, iako automobil još nije ni ušao u serijsku proizvodnju.

Proizvodnja počinje 1. novembra, u Oxford fabrici u Engleskoj, dok njegova cena u Velikoj Britaniji (sa uračunatim subvencijama) iznosi 24.400 funti.

Cooper SE je u odnosu na standardni model između ostalog dobio i posebne točkove, žute detalje i novu masku, a bazira se na UKL1 platformi sa prednjim pogonom.

Za pogon se brine elektromotor smešten napred (ima 135 kW/184KS i 270 Nm), dok sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija od 32.6 kWh (80 posto kapaciteta može da se napuni za 35 minuta na 50 kW punjaču) ima autonomiju do 270 km po novim WLTP normama.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,3 sekundi, dok je najveća brzina el. ograničena na 150 km/h.

Treba napomenuti da je prtljažnik zapremine 211 litara (731 litar sa oborenim zadnjim sedištima), kao i da su točkovi od 16 ili 17 inča.

Sem toga, električni Cooper SE je za 18 mm viši od regularnog modela (zbog dodatnog klirensa potrebnog zbog baterije ugrađene u pod), a takođe je i 145 kg teži u poređenju sa trovratnim standardnim modelom Cooper S sa Steptronic mjenjačem.

Cooper SE u standardnoj opremi između ostalog ima i LED svetla, dvozonski automatski klima uređaj i 6.5-inčni infotainment ekran s navigacijom. Kao opcija će se nuditi i 8.8-inčni ekran osetljiv na dodir, kožna sedišta, kao i širok izbor elemenata za personalizaciju.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar