Za dubinsku hidrataciju: Namirnica koja čini čuda za kožu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Za dubinsku hidrataciju: Namirnica koja čini čuda za kožu

Super za noge

Mnogi ističu kako je ovo ulje, koje nas mirisom vodi na egzotične plaže, odlično za negu kože jer sadrži niz sastojaka koji joj daje mekoću i elastičnost. 

Ovaj sastojak je poznat po višenamenskoj upotrebi u svetu lepote i zdravlja.

Kokosovo ulje se vadi iz mesa zrelih plodova kokosa, koji se nalaze na specijalnim kokoskovim palmama.

Za upotrebu u nezi kože preporučuje se nerafinirano, devičansko ili ekstra devičansko, hladno presovano kokosovo ulje, ističe doktorka Suzan Fridler iz Njujorka.

Dakle, jasno je da je reč o proizvodu koji mora biti prirodan i proizveden na poseban način, stoga treba pripaziti odakle ćete ga nabaviti.

Jedna od glavnih uloga koje kokosovo ulje može odigrati u svakodnevnoj rutini nege kože, bez obzira na starost, je dubinska hidratacija.

Odgovara svim tipovima kože lica te se može kombinovati sa drugim prirodnim proizvodima kao što su kreme sa šea buterom, aloe verom i slično.

Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama, pre svega tu je laurinska kiselina koja ima izvrsne antibakterijske i antimikrobne sposobnosti. Tu je i linolna kiselina, koja je takođe poznata po hidrantnim svojstvima.

Ovlaživačka svojstva kokosovog ulja mogu biti korisna za popravljanje zaštitne funkcije kože, što je vrlo zahvalno ako imate suvu, osetljivu kožu ili atopijski dermatitis.

Osim što je super hidratantno, kokosovo ulje ima sposobnost da deluje kao zaštitni sloj koji se nalazi na vrhu kože i zadržava vlagu, a takođe sprečava transepidermalni gubitak vode (kad vlaga prolazi kroz kožu i isparava u zrak).

Takođe, kokosovo ulje je veoma dobro za hidrataciju nakon prekomernog izlaganja UV zrcima. 

Alo.rs

Danas objavljeno

Pohovani BROKOLI U RERNI: Preukusno jelo puno vitamina

Zeljka

Nema greške: Najukusnije zapačene makarone sa sirom

Zeljka

Dodajte samo jedan sastojak u jaja i primijetićete kako vam se tijelo menja: Magično topi salo

Zeljka

Ostavite komentar