2. Marta 2021.

Za današnji ručak pravi DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija PILETINE i KUPUSA

Big Portal

Potrebno je:

  • 1 pile 2.5 kg

Za marinadu:

  • maslinovo ulje
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica senfa
  • soli
  • beli biber 
  • beli luk granule

Foto: privatna arhiva

Za podvarak je potrebno:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kašika masti
  • bibera, malo slatke mlevene paprike
  • lovorov list
  • 300 gr suvih rebara

Priprema:

U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati pile marinadom, veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni C oko 30 min. 

Foto: privatna arhiva

Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo crvene paprike, ,mlevenog bibera, suva rebra  i dinstati 30 min. sa malo vode.

Pile izvaditi iz rerne i tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i da se lepo ispeče.

Foto: privatna arhiva

Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu..Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli Uživajte… Prijatno…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare