Za dalju izgradnju puta u Šargovcu još milion KM - BIGportal.ba
Banja Luka

Za dalju izgradnju puta u Šargovcu još milion KM

U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje centralne saobraćajnice kroz Šargovac, odnosno Šargovačke ulice, za šta je predviđeno milion KM iz gradskog budžeta.

– Nedavno je u funkciju puštena prva dionica Šargovačke ulice u dužini od oko 900 metara. Radi se o gusto naseljenom mjestu koje je dobilo modernu saobraćajnicu, a iduće godine planiramo nastavak radova gradnjom nove dionice od raskrsnice sa Potkozarskom ulicom, u dužini od oko kilometar – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istakli su da slijedi priprema dokumentacije, odnosno izrada urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju Šargovačke ulice za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa.

Gradnja prve dionice saobraćajnice kroz Šargovac, za šta je sredstva obezbijedila Vlada RS, započela je u martu ove godine. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji ima veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

– I u drugoj fazi radova, odnosno nastavku gradnje nove dionice planiran je nastavak saobraćajnice u istom putnom profilu, odnosno kolovoz širine šest metara sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima – kazali su u odjeljenju.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 12.decembar 2022. godine

Vanja A

Svaki vikend do polovine januara: Obustava saobraćaja zbog “Banjalučke zime”

M.

“Vidljivo poboljšanje grijanja”

M.

Ostavite komentar