Za četiri dana vjeverica sakrila u automobilu 70 kg oraha - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Za četiri dana vjeverica sakrila u automobilu 70 kg oraha

Vlasnik Chevroleta Avalanche pronašao je svoje vozilo prepuno oraha, nakon što ga je ostavio parkiranog četiri dana.

Vjeverice su vrlo slične ljudima po tome što su sposobne unaprijed planirati upravljanje svojim zalihama hrane kroz duži vremenski period. Međutim, ovi mali glodari nisu u stanju da uvijek izaberu odgovarajuće mjesto za skladištenje svoje žetve.

Tako je jedna preduzimljiva vjeverica odlučila da uskladišti orahe koje je prikupljala za zimu u motorni prostor vozila.

Vlasnik vozila, Bil Fišer iz Sjeverne Dakote, SAD, pronašao je svoj Chevrolet Avalanche prepun oraha, nakon što ga je ostavio parkiranog četiri dana. Na fotografijama objavljenim na društvenoj mreži, Fišer pokazuje kante od 19 litara napunjene do vrha zalihama ove vrijedne vjeverice.

Fišer je na kraju morao ukloniti čitav prednji dio okvira vozila kako bi sve očistio.

“Morao sam skinuti i branike i izvaditi sve orahe”, rekao je on, ističući kako njegovi napori nisu bili 100 odsto uspješni.

“Još čujem kako se nešto kotrlja unutar vozila, vjerovatno u dijelovima automobila kojima ne mogu prići”, dodao je Fišer.

Jedna fotografija koju je objavio pokazuje da je uspio da napuni ukupno sedam kanti oraha izvađenih iz vozila. Sa svakom kantom koja je u prosjeku imala desetak kilograma, ova vrijedna vjeverica uspjela je ukupno ubrati preko 70 kilograma oraha za zimu.

Na žalost, sav trud joj je bio uzaludan.

(Revijahak.hr)

Danas objavljeno

Povratak Heder Loklir – u mini haljini na premijeri filma

Zeljka

Izvršni direktor kompanije Nike priznao da je ubio tinejdžera – zbog toga ispaštao

Zeljka

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Zeljka

Ostavite komentar