Za čak 2,2 miliona dolara prodaje se Porsche 911 Carrera RSR 3.0 narkobosa Pabla Escobara - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo Šuška se šuška

Za čak 2,2 miliona dolara prodaje se Porsche 911 Carrera RSR 3.0 narkobosa Pabla Escobara

Automobil je na IROC-u vozio Emerson Fittipaldi da bi potom “nekako” završio u Kolumbije gdje se u njemu utrkivao kralj kartela.

Trkaći Porsche 911 Carrera RSR 3.0 iz 1974. nekada u vlasništvu kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara upravo se pojavio na tržištu s cijenom od 2,2 milijuna američkih dolara.
Ovaj je kultni Porsche dizajniran i izrađen za američko natjecanje IROC (International Race of Champions) 1974. godine, gdje ga je vozio nekadašnji vozač Formule 1 Emerson Fittipaldi.

image

Ovaj automobil zanimljive istorije i još zanimljivijeg vlasnika sada prodaje trgovac Atlantis Motor Group s Floride (SAD).
Kultni 911 RSR 3.0 nakon Escobarove smrti 1993. godine stajao je u jednom skladištu te je potom 2000-ih vraćen u SAD gdje je bio profesionalno restauriran i vraćen u besprijekorno stanje – u izvorni oblik Ftttipaldijevog trkaćeg stroja uključujući IROC “livreju”.

image

Uz auto dolazi originalna dokumentaciju Volkswagena USA, Penske Productionsa i North Lake Porschea.
Trkaći zrakom hlađeni 3,0-litreni boxer u 911 RSR 3.0 varijanti iz 1974. postizao je 321 KS i stajao je duplo u odnosu na najsnažniji serijski Porsche 911 2.7 RS tog vremena.

Danas objavljeno

Renault, Nissan i Mitsubishi utrostručuju investicije u električne automobile

Vanja A

Priča o prvom električnom automobilu koji se pravio u Grčkoj

Vanja A

Greška u navigaciji poslala vozilo direktno pred voz

Vanja A

Ostavite komentar