6. Oktobra 2021.

Za Angelu orden

Big Portal

Kako je navedeno, Merkelovoj je orden dodeljen zbog ličnog doprinosa produbljenju odnosa dve zemlje kao i zbog njenog kredibilnog liderstva u Evropi.

“Angela Merkel je sposobna za ono što je najteže u politici. Ona inspiriše poverenje u ljudima i veru da će se sve dobro završiti. To se ne postiže talentom, već radom, uspesima i sopstvenim primerom”, poručio je Pahor dodeljujući kancelarki najviše slovenačko odlikovanje.

On je rekao da je Merkelova, koja posle 16 godina odlazi sa vlasti u Nemačkoj, uvek dolazila do rešenja tragajući za kompromisima i kroz dijalog, čak i sa najtežim i najneprijatnijim sagovornicima, prenosi STA.

Štaviše, kako je istakao, Merkelova je tvorac dalekosežnih rešenja kao pragmatična političarka odgovornih vizija i osoba koja ijma čvrstu veru u zajedničku evropsku budućnost.

Merkelova je zahvalila Pahoru na priznanju i rekla da je njime počastvovana ističući da je obaveza za nju i sve buduće nemačke vlade da nastave rad na razvoju bliskih, dobrih i prijateljskih odnosa medju zemljama i narodima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare