Za 3 godine UŠTEDILA za stan:Jednostavan trik postao je pravi hit na internetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Za 3 godine UŠTEDILA za stan:Jednostavan trik postao je pravi hit na internetu

U čemu je tajna?

Šeri Hauvi (Cherie Howie) sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškove.

Novozelanđanka Šeri Hauvi postala je pravi hit na internetu nakon što je podelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj “recept” otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega šteđela samo tri godine.

– Moja majka naučila me je da ovako organizujem trošenje novca i nakon tri godine mogla sam da kupim stan – napisala je Šeri.

I, u čemu je tajna?

Šeri tvrdi kako je potrebno da novac koji zarađujete podelite na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, kirije, prevoza, nedeljnog džeparca i sl. Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate da trošite za odlazak frizeru, kupovinu odeće i obuće, poklone, odlazak lekaru, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite da uštedite.

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

– Nemojte da budete u iskušenju da s drugog računa trošite novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste sami odredili – savetuje Šeri koja objašnjava kako na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

Dakle, važno je “samo” da imate dovoljno velika primanja da možete da odvojite novac na tri različita računa.

Danas objavljeno

Žena prvi put na čelu najstarije novinske svjetske agencije

Zeljka

Džejn Fonda vratila u modu sijedu kosu, pa se sada pola Holivuda ofarbalo u srebrno

Zeljka

Lejdi Gaga u vjenčanici zbunila stanovnike Rima

Zeljka

Ostavite komentar