Za 24 sata 321 prekršaj u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Za 24 sata 321 prekršaj u Banjaluci

Novi stacionarni radarski sistem na području grada Banjaluke, koji je juče pušten u rad na devet lokacija, za 24 časa rada evidentirao je 321 prekršaj, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 318 se odnosi na prekoračenje brzine kretanja vozila, a tri su prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.

Najveći broj evidentiranih prekršaja, čak 94 evidentirano je upravo na dionici M-1, Ulica Rade Radića, u mjestu Zeleni vir – 108, zatim u Ulici Mladena Stojanovića – 65 i u Karanovcu čak 59.

Iz MUP-a navode da su neprilagođena i nepropisna brzina najčešća greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda, a naročito kada je riječ o saobraćajnim nesrećama sa poginulim licima.

Jedan od ciljeva MUP-a Srpske jeste manje poginulih lica u saobraćajnim nezgodama smanjivanjem procenta vozila koja prekorače propisanu brzinu i prosječne vrijednosti prekoračenja.

MUP Srpske je još ranije obavjestio građane da 1. septembra počinje sa radom stacionarni radarski sistem na području Banjaluka koji će vršiti evidentiranje prekršaja nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza /crveno svjetlo/ na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova.

Na području grada Banjaluka stacionarni radari nalaze se na lokacijama: Krfska ulica, Ulica Mladena Stojanovića, Knjaza Miloša /raskrsnica sa Bulevarom Milutina Milankovića/, ulica Put srpskih branilaca, magistralni put M-I 101, u mjestima Karanovac i Zalužani i magistralni put M-I 108 u mjestima Piljagići, Dragočaj /raskrsnica Ramići – Dragočaj/ i Ulica Rade Radića, u mjestu Zeleni vir.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 02.decembar 2022. godine

Vanja A

Mještani prijete blokadom: Ogromna količina otpada izbačena u Zalužanima

M.

“Banjalučka zima” zatvara ulicu: Obustava saobraćaja u centru grada

M.

Ostavite komentar