14. Jula 2022.

Za 100 KM prijavilo se više od 100.000 mladih: “Novac će biti isplaćivan po završetku provjere ličnih podataka”

Big Portal

Naglasili su da je novac uplaćen na bankovne račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije i koji su prošli provjeru Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Do sada se za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM prijavilo 106.750 mladih iz Srpske i Brčko Distrikta rekli su u Ministarstvu finansija i podsjetili da je onlajn registracija mladih za ovaj vid pomoći počela 5. jula.

Naglasili su da se mladi za jednokratnu novčanu pomoć mogu prijaviti do 25. jula ove godine i to popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija RS, gdje su navedene i instrukcija za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani treba da ispune. Novac će biti isplaćivan sukcesivno, odmah po završetku provjere ličnih podataka u MUP i Brčko Distriktu. Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade je samo dio mjera koje je Vlada planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Srpskoj – naveli su u resornom ministarstvu.

Jednokratnu novčanu pomoć prijavom na OVU APLIKACIJU mogu da ostvare mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1. jula 1993. do 1. jula 2006. godine. Dakle, riječ je o mladima u Srpskoj koji su sa 1. julom ove godine napunili od 16 do 29 godina, prenosi Glas Srpske.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio će u septembru za mlade biti doznačen još jedan iznos od 100 KM.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare