24. Augusta 2019.

YouTuberi optuženi za zlostavljanje nakon što su kćerku tuširali u hladnoj vodi

Big Portal

Par se proslavio svakodnevnim vlogovima koje snimaju sa svoje četvero djece u uzrastu od šest, pet, dvije i godinu dana. John je u aprilu nagrađen i titulom Oca godine, pomevši konkurente među kojima se nalazio i princ William.

Međutim, njihov posljednji video mnogi su prozvali kontroverznim. Pregledan je više od 220 hiljada puta, a u njemu njihova kćerka sadržaj svoje pelene razmazuje po krevetiću.

https://www.instagram.com/p/ByNhc97gYDW/?utm_source=ig_embed

“Ima naviku obavljati veliku nuždu u pelenu i onda je rukama stavljati na krevet”, pojasnila je 31-godišnja Anna i dodala da su pronašli rješenje. Djevojčicu su tuširali hladnom vodom da je nauče da to ne bi smjela raditi, a nakon prozivki su sporan video obrisali i objavili novi, iz kojeg su uklonili spomenutu scenu. Međutim, to nije zaustavilo ljude da ih upitaju zbog čega koriste takvu metodu odgoja.

“Jadna djevojčica, pa premala je i vjerovatno ne razumije”, “Samo joj dajte pristup WC-u. Nemojte je kažnjavati jer joj nije prijatno ležati u kakici. Ne biste ni vi spavali u tome. Mislim da ovo ne znači da je zločesta”, “Jako je okrutno to što ste učinili”, poručili su fanovi koji su čak pokrenuli i peticiju da ih se prijavi zbog zlostavljanja, a koja je prikupila 368 potpisa u samo jednom danu. 

https://www.instagram.com/p/ByAzW50ABSq/?utm_source=ig_embed

YouTube zvijezde su kao odgovor na prozivke snimile video u kojem su otkrile da su ih “moroni prijavili policiji i tvrde da zlostavljamo djecu”.

“Nastavićemo biti najbolji mogući roditelji našoj djeci. Ona su zaista svjetlo u našim životima i nećemo dati da se protiv nas vodi ovakva kampanja”, poručili su.

Ovi roditelji u deset godina su stekli više od 1,9 miliona pratilaca, a njihova vrijednost procjenjuje se na 1,5 miliona funti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare