YouTube uklanja video sadržaje koji prikazuju borbe robota - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

YouTube uklanja video sadržaje koji prikazuju borbe robota

Budući da roboti polako ulaze u sve pore čovječanstva i robotske borbe su postale disciplina koja se utemeljila u realnosti, a sve dok YouTube nije odlučio da ukloni video sadržaje koji prikazuju detalje sa ovih događaja.

Sadržaji su uklonjeni zbog toga što „podržavaju okrutnost prema životinjama,“ pa se čini da su algoritmi ove platforme mehaničke borce već počeli da doživljavaju kao živa bića.

Neki od video priloga su se već vratili na platformu, poput onog koji je postavio Jamison Go koji je od YouTube-a ranije dobio obaveštenje da video krši pravila korišćenja u čak šest tačaka. I drugi kreatori su dobili slična obaveštenja, a brzina kojom se sadržaji uklanjaju ukazuje na to da je platforma napravila neke bitne promene kada je moderacija u pitanju.

YouTube je kasnije objasnio da su videi koji prikazuju borbe robota uklanjani greškom, te dodali da još uvek nemaju obavezu da se bave okrutnošću prema mehaničkim borcima. Tako zainteresovani ponovo mogu da prate borbe mehaničkih boraca, bar dok se ne donesu uredbe o pravima.
Pročitajte i:  Mehanička životinja kao čovekov najbolji prijatelj

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Vanja A

Može li da zamijeni Google? ChatGPT je novi četbot o kojem svi pričaju

Vanja A

Apple hoće „Made in America“ čipove za svoje uređaje

Vanja A

Ostavite komentar