Youtube uklanja snimke na kojima Tramp govori o izbornoj prevari - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Youtube uklanja snimke na kojima Tramp govori o izbornoj prevari

Kompanija Youtube saopštila je da će početi da uklanja video snimke na kojima predsjednik SAD Donald Tramp “lažno optužuje da je na ishod predsjedničkih izbora uticala izborna prevara”, prenio je Reuters.

Ova odluka se odnosi na sadržaj koji je postavljen na Youtube od srijede, dan nakon što su američke države potvrdile rezultate predsjedničkih izbora.

Iz kompanije kažu da će početi da sprovode zakon u skladu sa “istorijskim pristupom koji se ima prema predsjedničkim izborima”.

Onlajn platforme su pod pritiskom da uklone dezinformacije o izborima sa svojih sajtova.

Youtube, koji je u vlasništvu Google Alphabet je viđen u svijetu kao neko ko se nije previše miješao u priču o izbornim prevarama, u odnosu na Facebook i Twitter, koji su odmah označavali Trampove komentare kao diskutabilnim, čim ih je objavljivao.

Poslije novembarskih izbora, Reuters je identifikovao nekoliko Youtube kanala koji su zarađivali novac od reklama i članstva u udruženjima koja su samo pojačavale optužbe o izbornoj prevari.

Youtube je rekao da je od septembra obrisao više od 8.000 kanala i više hiljada “obmanjujućih video snimaka” koji su kršili pravila Youtube.

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar