YouTube povećava broj uzastopnih reklama na video snimcima, stigli do 11 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

YouTube povećava broj uzastopnih reklama na video snimcima, stigli do 11

Bez mnogo pretjerivanja, YouTube je najpopularniji servis za strimovanje video snimaka na svijetu.

Kreatori sadržaja dobijaju naknadu za preglede, jer svako ko ne plaća YouTube Premium pretplatu mora da gleda reklame, od kojih YouTube zarađuje, i tako u krug.

Mi koji povremeno pogledamo nešto na YouTube možda bismo mogli da razmislimo o tome da je vreme da počnemo da plaćamo Premium pretplatu, jer su korisnici širom sveta počeli da se žale na povećani broj uzastopnih reklama koji se popeo na 5, pa na 8, da bih kod nekih stigao i do 11, i to pre početka video snimka. Naravno, govorimo o reklamama koje nije moguće preskočiti.

YouTube reklame su uvek bile kratke, a duži obično imaju opciju da se mogu preskočiti nakon pet sekundi i ne pojavljuju se toliko često. Tu su i takozvani video oglasi u sredini dužih snimaka koji se prikazuju samo ako kreatori to dozvole. Neke pauze tog tipa traju samo po nekoliko sekundi, ali reklame koje imaju opciju da se mogu preskočiti mogu da traju nekoliko minuta.

YouTube Preimum

Međutim, od početka ove godine primećeno je da YouTube prikazuje sve veći broj reklama pre nego što video snimci i počnu. Na Reddit platformi ima nekoliko tema gde ljudi širom sveta prijavljuju da je YouTube imao do tri oglasa od 15 sekundi koja se ne mogu preskočiti, koji su se prikazivali u pauzama. U januaru su se ti oglasi povećali na 20 sekundi, dok su u martu korisnici počeli da prijavljuju po tri uzastopna oglasa od 15 sekundi, bez opcije preskakanja.

Pre nedelju dana, nekolicina korisnika se žalila na 8 do čak 11 uzastopnih oglasa koji se ne mogu preskočiti različitog trajanja koji prethode ili prekidaju video. S druge strane, većina ovih oglasa ne traje previše dugo.

Benchmark.

Danas objavljeno

Hakeri koriste popularni TikTok izazov za širenje malvera

Vanja A

Alternativa x86 i ARM procesorima – ne, još uvijek nije spreman u smislu visokih performansi

Vanja A

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

1 Komentar

Ratko 19 Septembra, 2022 at 4:06 pm

A kada prikazuješ njihove reklame na svoj sajtu (google reklame) onda postoje stroga pravila da reklama ne smije da ometa korisnika u normalnom korišćenju sajta, a ovo što oni sada rade na YT je došlo do te mjere da je nevjerovatno!!! Inače, kada vidim kako se sada prikazuju google reklame, primjer je i vaš sajt, vidim da su i tu svašta dozvolili pa čak i reklame koje iskaču, nešto tipa pop-up reklama, jednostavno nikad im nije dosta love….

Odgovori

Ostavite komentar