YouTube mobilna aplikacija dobija novo iskustvo preko cijelog ekrana - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

YouTube mobilna aplikacija dobija novo iskustvo preko cijelog ekrana

U novembru prošle godine primetili smo da YouTube testira novi izgled svog plejera preko celog ekrana koji prikazuje dugmad za neke najčešće korišćene funkcije: sviđanje ili nesviđanje, gledanje komentara, dodavanje video snimka na plejlistu i deljenje sa prijateljima ili porodicom.

 Tri meseca kasnije, kompanija je počela da zvanično uvodi ovaj novi dizajn svim korisnicima.

Novi izgled je značajan korak u upotrebljivosti u poređenju sa prethodnim dizajnom koji je sakrio sve ove funkcije iza pokreta prevlačenja nagore. Opcija „Još video snimaka“ sada se nalazi u donjem desnom uglu plejera, iako ostaje dostupna prevlačenjem nagore na ekranu. Takođe je i dalje moguće izaći iz plejera preko celog ekrana pokretom prevlačenja nadole. Kao i ranije, opis videa možete proveriti klikom na naslov.

Promene su ograničene na pejzažni plejer preko celog ekrana i nisu primenljive kada se video snimci reprodukuju vertikalno, gde su sva ova dugmad i prečice već dugo dostupne. Ironično, novi dizajn olakšava spuštanje video snimka u režimu celog ekrana, ali promena dolazi nakon što je kompanija počela da krije javni broj dislike-ova.

YT2.jpgGest prevlačenja nagore je ometao pokret za navigaciju na mnogim Android uređajima što je dovelo do lošeg korisničkog iskustva, tako da je ovo dobrodošla promena. Novi korisnički interfejs video plejera prikazuje važne opcije umesto da ih sakriva i olakšava pristup komentarima, što je ranije zahtevalo da pređete na portretni režim, otvorite odeljak i ponovo se vratite na ceo ekran.

Ovo je promena na strani servera od strane Google-a i trebalo bi da stigne i na vaš Android uređaj u narednim danima i nedeljama, iako je promena već aktivna određenim korisnicima. Kompanija je takođe potvrdila da će novi izgled doći i na iOS uređaje, javlja Android Police.

Benchmark.

Danas objavljeno

Elden Ring je postao najprodavanija igra u posljednjih 12 mjeseci

Vanja A

Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona

Vanja A

Samsung planira novi čipset samo za svoje telefone

Vanja A

Ostavite komentar