YouTube će, zbog koronavirusa, smanjiti kvalitet streaminga u Evropi - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

YouTube će, zbog koronavirusa, smanjiti kvalitet streaminga u Evropi

Zvaničnici kompanije Alphabet Inc, u čijem vlasništvu je popularna video platforma YouTube, istakli su da planiraju sa smanje kvalitet steraminga servisa u Evropskoj Uniji.

Na ovaj potez su se, kako kažu, odlučili da bi smanjili preopterećenost interneta, nakon što se veliki broj Evropljana sve više prebacuje na rad od kuće i gledanje videa u kućnim uslovima, a sve ovo uzrokovano je pandemijom koronavirusa.

YouTube je druga kompanija, nakon Netflixa, koja je preudzela ove korake nakon što se streaming platformama savetovalo da smanje kvalitet svojih videa kako bi se sprečilo zagušenje interneta.

“Obavezali smo se da privremeno prebacimo sav protok u Evropskoj Uniji na standardnu definiciju, koja će biti podrazumevana”, ističe se u saopštenju kompanije. Video sadržaj standardne definicije ne prikazuje detaljan i oštar sadržaj kakav nudi video visoke definicije.

Evropski telekomunikacioni provajderi, od Vodafone-a do Deutsche Telekoma, poslednjih dana prijavljuju veliki porast internet saobraćaja, što je dovelo do toga da evropski komesar Thierry Breton implementira pomenute mere kako bi se sprečilo rušenje interneta.

Izvor: Reuters/Benchmark

Danas objavljeno

Ključni čovek Twittera podnio ostavku

Vanja A

Igraju “Squid Game” u stvarnom životu – s dvije bitne razlike

Vanja A

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

Vanja A

Ostavite komentar