21. Oktobra 2022.

You Tube počinje sa uvođenjem nove opcije – handle

Big Portal

Vaša “handle” oznaka će postati deo adrese (URL) vašeg kanala. U većini slučajeva, vaš personalizovani URL će postati vaš “handle”. Najlepše je što možete da koristite svoj “handle” i tako usmerite ljude na svoj kanal kada nisu na YouTube-u.

Na primer – ako je vaš  “handle”  @user123, adresa (URL) vašeg kanala biće https://youtube.com/@user123.

Dakle, korist od nove “handle” opcije je što ćete biti lakše primećeni u “Shorts” sadržajima, možete se lakše identifikovati na svoj jedinstveni način, ostali korisnici vas mogu lakše tagovati  u klipovima. Na ovaj način vas drugi mogu lakše pronaći na You Tube-u, a na kraju možete i lakše kontaktirati druge korisnike You Tube servisa.

“Handle” opcija će biti puštena postepeno na svim kanalima tokom sledećih nekoliko nedelja. Jednom, kada bude lansirana “handle” opcija će početi da se pojavljuje na nekoliko mesta:

–          Na Shorts tab-u

–          U Search rezultatima pretrage

–          U komentarima i napomenama

Na nekim mestima, vaš “handle” će početi da se pojavljuje zajedno sa nazivom vašeg kanala, kao na primer na stranici kanala. Ubuduće, vaš “handle” će se sve više videti na različitim mestima You Tube kanala.

Kada ću moći da izaberem moj “handle”?

Dobićete obaveštenje u  okviru You Tube Studio opcije i tada ćete moći da izaberete vaš jedinstveni “handle”. To će se desiti tokom sledećih nekoliko nedelja.

Za većinu kanala koji imaju personalizovan naziv You Tube adrese, ona će automatski postati njihov “handle”. Bez obzira da li imate personalizovanu You Tube adresu ili ne, moći ćete da promenite vaš “handle” onog trenutka kada primite obaveštenje.

“Handle” može biti nedostupan u nekoliko slučajeva. U većini se dešava zato što je neki drugi kanal već zauzeo tu oznaku ili niste ispunili uslove za definiciju “handle-a”. Tada možete izabrati jednu od automatski generisanih “handle” oznaka koje nudi You Tube ili da pokušate da unesete drugačiji naziv.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare