Yamaha (za sada) odustaje od razvoja automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Yamaha (za sada) odustaje od razvoja automobila

Neće biti produkcijske verzije koncepta Sports Ride iz 2015.

Yamaha je jedna od kompanija koja je poslednjih planirala da svoju ponudu proširi i na automobile, pošto je već izgradila reputaciju proizvođača motorcikala, pogonskih jedinica, audio uređaja i muzičkih instrumenata.

Ali, kako stvari sada stoje, na putevima u doglednoj budućnosti ipak nećemo viđati automobil sa amblemom Yamaha. Naime, ova japanska kompanija obustavila je sve projekte koji se tiču razvoja i proizvodnje automobila.

Time je stavljena točka na koncepte koje je Yamaha 2013. i 2015. prikazala javnosti, kao najavu mogućeg serijskog modela.

Kako piše Autocar, od ovih projekata se odustalo jer japanski proizvođač ne bi mogao da se nosi sa izuzetno jakom konkurencijom drugih auto-kompanija na tržištu

“Automobili više nisu u našim dugoročnim planovima”, potvrdio je novinarima portparol Yamahe, Naoto Hoire, na aktuelnom tokijskom auto-salonu.

“Zaključili smo da mali sportski automobil koji je bio u planu ne bi mogao da izdrži konkurenciju rivala”, objasnio je Hoire, aludirajući na koncept Sports Ride.

Podsećamo, kada je predstavljen 2015, ovaj sportski dvosed imao je konstrukciju od ugljeničnih vlakana i masu ispod 900 kg.

Prema rečima ljudi iz Yamahe, koncept je tada razvijen za samo pet meseci a za izradu karoserije upotrebljena je iStrem tehnologija proizvodnje koju je smislio automobilski dizajner Gordon Mari.

B92

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar