Xiaomijev patent otkriva periskop kameru za dolazeći premijum telefon - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomijev patent otkriva periskop kameru za dolazeći premijum telefon

Periskop kamere su počele da se pojavljuju tokom ove godine, na uređajima kao što su Huawei P30 Pro i Oppo Reno 10x zoom, a izgleda da Xiaomi planira da se priključi ovom trendu.

Periskop kamere su počele da se pojavljuju tokom ove godine, na uređajima kao što su Huawei P30 Pro i Oppo Reno 10x zoom, a izgleda da Xiaomi planira da se priključi ovom trendu. Kompanija je podnela zahtev za patent, koji je odobren, a otkriva detalje o dolazećoj telefoto implementaciji kineskog proizvođača.

Patent opisuje kombinaciju glavne kamere sa bar jednim pratećim periskop objektivom, koji će biti smešten vertikalno u odnosu na glavi senzor. Zahvaljujući procesu prelamanja svetlosti, periskop objektiv će moći da postiže varijabilno zumiranje bez povećnja veličine glavne kamere, a samim tim i uređaja.

Rezultat je zumiranje bez gubitaka i uz optičku stabilizaciju slike. Prema glasinama, Xiaomi Mi Mix 4 bi mogao biti prvi uređaj u kompanijinoj liniji koji će implementirati novi periskop sistem, kao i novu kameru koja je navodno bolja od 64MP Samsung GW1 modela.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Nevjerovatan trik koji će vam olakšati život: Skenirajte dokumente pomoću telefona

D

WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

D

Policija iskoristila Apple Watch kako bi pronašla otetu ženu

D

Ostavite komentar