Xiaomi u planu ima preko deset 5G telefona tokom 2020. godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi u planu ima preko deset 5G telefona tokom 2020. godine

Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi je istakao da kineski proizvođač planira da tokom naredne godine isporuči deset ili više 5G telefona. Jun je ovo istakao tokom World Internet Conference događaja u Kini.

Xiaomi je već počeo sa prodajom svog 5G uređaja, modela Xiaomi Mi 9 Pro, koji je objavljen prošlog meseca. Xiaomi Mi 9 Pro je, doduše, imao veoma limitiranu objavu i stigao je samo na tržište Kine. Prema navodima zvaničnika kompanije, 5G raspon će biti značajno širi sa poboljšanim opcijama konekcije koje stižu na premijum, ali i uređaje iz srednjeg i donjeg segmenta naredne godine.

Kao posledica trgovinskog rata između SAD i Kine, korisnici u Kini se iz patriotskih pobuda sve više okreću Huaweiju i proizvodima ove kompanije. Veća fokusiranost korisničkog tržišta na Huawei je dovela do toga da je Xiaomijevo tržišno učešće u Kini palo na 11,8 procenata u drugom tromesečju, sa 13,9 % iz prethodne godine. Pozitivna stvar za kompaniju je to što je Xiaomi u Evropi ostvario povećano tržišno učešće tokom drugog tromesečja, na 9,6% sa 6,5 procenata iz prošle godine.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Ostavite komentar