Xiaomi prijavio rekordan prihod za treće tromjesečje, ali i pad prodaje telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi prijavio rekordan prihod za treće tromjesečje, ali i pad prodaje telefona

Xiaomijev prihod za treće tromjesečje 2019. godine je veći nego ikada i iznosi 7,63 milijarde dolara. Zanimljivo je da su kompanijine IoT i Smart Home divizije najzaslužnije za ovakav rezultat, dok je odjeljenje sa telefonima zabilježilo manji pad.

Prodaja telefona i dalje čini najveći deo ukupne prodaje sa 4,59 milijardi dolara, ali ovo predstavlja pad od 7,8 procenata na godišnjem nivou. Xiaomi je tokom trećeg tromjesečja isporučio 32,1 milion telefona, što kompaniju smješta na četvrto mjesto globalno (uz učešće od 9,2% prema analizama kompanije Canalys).

IoT uređaji i druga potrošačka elektronika je zabilježila ukupan prihod od 2,22 milijarde dolara, što predstavlja rast od 44,4% u odnosu na isti period prošle godine. Xiaomijeva TV i laptop odjeljenja su zabilježila prihod od 824 miliona dolara, uz godišnji rast od 36,5 procenata.

Kompanijin neto profit, za prvih devet mjeseci ove godine, je dostigao 1,3 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 37,1% u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: GSMArena/Benchmark/BIGportal

Danas objavljeno

Istraživanje odgovorilo: Ko bolje štiti podatke – Android ili iPhone?

D

Sljedeći nivo: Sprema se savitljivi iPhone

D

Ovu aplikaciju koriste milijarde, a nema ni osnovnu zaštitu korisnika

D

Ostavite komentar