Xiaomi predstavlja Loop LiquidCool tehnologiju za pametne telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi predstavlja Loop LiquidCool tehnologiju za pametne telefone

Xiaomi je predstavio Loop LiquidCool tehnologiju koja obećava duplo veće mogućnosti hlađenja u poređenju sa konvencionalnim rešenjima parnih komora.

Inspirisan je rashladnim rešenjima koja se koriste u vazduhoplovnoj industriji, kaže kompanija.

Ova tehnologija koristi kapilarni efekat koji povlači tečno rashladno sredstvo do izvora toplote, isparava, a zatim efikasno raspršuje toplotu ka hladnijem području, sve dok se agens ne kondenzuje i uhvati preko jednosmernog zatvorenog kanala petlje.

Xiaomi predstavlja Loop LiquidCool tehnologiju za pametne telefone

„Postoji prstenasti sistem toplotnih cevi koji se sastoji od isparivača, kondenzatora, komore za punjenje, kao i cevi za gas i tečnost. Postavljen na izvore toplote, isparivač ima rashladno sredstvo koje isparava u gas kada je pametni telefon pod velikim opterećenjem. Protok gasa i vazduha se zatim difunduje do kondenzatora, gde se gas ponovo kondenzuje u tečnost. Ove tečnosti se apsorbuju i sakupljaju kroz sićušna vlakna u komori za dopunjavanje – koja dopunjava isparivač – čineći ga samoodrživim sistemom.”

Iako ova nova tehnologija koristi isti metod kao VC tečno hlađenje, ova koristi pumpu u obliku prstena sa posebnim dizajnom cevi za gas, koji u velikoj meri smanjuje otpor prolaza vazduha za 30% za glatkiji protok pare, tako da se maksimalni kapacitet prenosa toplote povećava za do 100%.

Benchmark.

Danas objavljeno

Problemi za Starlink u SAD i Kanadi, brzine ozbiljno opale

Vanja A

Windows 11 2022 ažuriranje prouzrokuje probleme u igrama

V.R.

Infinix lansira svoj prvi premium Android TV sa 55-inčnim QLED ekranom

V.R.

Ostavite komentar