26. Septembra 2019.

Xiaomi patentirao telefon sa dvije kamere ispod ekrana

Big Portal

Tokom juna su Xiaomi i Oppo demonstrirali prototipe telefona sa kamerama ispod ekrana. Iako ovakve kamere trenutno ne omogućavaju kvalitet slike koji je dobar kao kod standardnih selfi kamera, ova napredna tehnologija će biti dodatno unapređena u narednim mesecima. Novi patent ukazuje na to da Xiaomi već razvija dvostruku kameru ispod ekrana.

Holandski Mobiel Kopen je otkrio patent kompanije Xiaomi, koji opisuje smartfon sa punim ekranom i dve kamere ispod displeja. Dizajn za patent je prijavljen u septembru 2018. godine kod CNIPA (China National Intellectual Property Administration), a patent je objavljen 20. septembra ove godine.

U prijavi za patent je otkriveno i pet skica, sa kratkim objašnjenjem. U glavnom meniju, korisnik može da klikne na kamera ikonicu u dnu interfejsa kako bi kativirao selfi kameru. Kada se prednja kamera aktivira, informacije o vremenu i datumu nestaju, a u dnu se pojavljuje bar za kontrolu fotografisanja/snimanja.

Za sada nije u potpunosti jasno da li patent opisuje dve kamere ili jednu kameru i senzor (ili blic). Očekuje se da će prvi telefon sa kamerom ispod ekrana biti zvanično predstavljen tokom 2020. godine.

Izvor: LetsGoDigital

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare