Xiaomi, OnePlus i Essential se pridružuju Google-u u objavi Androida 10 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Xiaomi, OnePlus i Essential se pridružuju Google-u u objavi Androida 10

Nakon što je Google objavio Android 10 za vlasnike Pixel telefona, oglasile su se i druge kompanije, koje objavljuju Android 10 za svoje uređaje (ali samo do određenog stepena).

Kompanija Essential praktično ima lak posao, jer samo jedan njen telefon zahteva Android 10 podršku, a pored toga uređaj koristi uglavnom stock Android tako da ne predstavlja uznenađenje što će ovako brzo dobiti novu verziju softvera. Pored ovoga, ažuriranje je dostupno samo selektovanim korisnicima na otvorenom tržištu.

Xiaomi je ažuriranje omogućio za svoj Redmi K20 Pro model u Kini i Indiji, a očekuje se da će i internacionalna varijanta ovog modela (Mi 9T Pro) uskoro dobiti isto ažuriranje.

Na kraju, OnePlus je najavio Android 10 za OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro, ali se ne radi u potpunosti o stabilnom buildu. Ažuriranje stiže kao Oxygen OS Open Beta 1 i može ga preuzeti i instalirati ručno bilo ko. Iako je poprilično ispolirano, ovo ažuiriranje je još uvek u beti i korisnicima se preporučuje da sačekaju stabilnu verziju.

Očekuje se da će u narednom periodu sve više proizvođača najaviti Androida 10 za svoje uređaje.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Pojavile su se fotografije Samsung Galaxy F52 5G, uživo iz ruke pred objavu

Vanja A

Far Cry 6, R6 Quarantine, The Division Heartland i Prince of Persia izlaze u 2022. godine

Zeljka

Microsoft i Adidas rade na patikama na temu Xbox-a

Vanja A

Ostavite komentar