Xiaomi Mi Mix 4 će imati potpuno nevidljivu kameru ispod ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi Mi Mix 4 će imati potpuno nevidljivu kameru ispod ekrana

Xiaomi već godinama radi na kamerama koje su smeštene ispod ekrana (ili ispod panela – UPC), ali još uvek nije objavio telefon sa jednom ovakvom kamerom. Mi 10 Ultra je trebalo da bude prvi, ali se to nije desilo, kao ni za Mi 11 Ultra.

Međutim, Xiaomi Mi Mix 4 je sada izgleda spreman da bude objavljen sa kamerom ispod ekrana, a prema navodima dojavljivača Ice Universe, Xiaomi je izgleda pronašao način da zaista sakrije kameru ispod displeja.

Kamera će biti u potpunosti nevidljiva za golo oko, kada je u funkciji. Međutim, ranije glasine su sugerisale da će displej biti limitiran na 1080p+ rezoluciju, a panel će obezbediti kompanija Huaxing Optoelectronics.

Prema navodima, Mi Mix 4 će koristiti dvostruko zakrivljeni displej, kao bi se uštedelo na troškovima, iako Xiaomi već ima patent za dizajn sa četvorostruko zakrivljenim ekranom.

HoiINDI je kreirao rendere telefona, koji pokazuju sekundarni displej pored kamere, koji je veći od onog na Mi 11 Ultra modelu.

Xiaomi bi mogao predstaviti Mi Mix 4 uz MIUI 13 tokom avgusta. Telefon se očekuje sa Snapdragon 888 čipsetom i 4500mAh baterijom sa podrškom za 120W punjenje preko kabla i 80W bežično punjenje.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Canonova hibridna kamera EOS R5 C koristi aktivno hlađenje za snimanje 8K videa

Vanja A

Ostavite komentar