Xiaomi Mi 9 na JerryRigEverything testu izdržljivosti - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi Mi 9 na JerryRigEverything testu izdržljivosti

Sa svojim najnovijim Mi 9 premijum telefonom, Xiaomi tvrdi da je koristio safirno staklo za zaštitu glavne kamere. Naravno, ova tvrdnja je bila dovoljan izazov za Zacka sa JerryRigEverything YouTube kanala, koji je odlučio da testira izdržljivost ovog segmenta telefona.

Xiaomi nije prvi koji se odlučio na to da koristi safir kako bi zaštitio svoje kamere. Apple takođe koristi ovu tehnologiju, mada je Nelson manje-više prozvao kompaniju pokazujući u svom testu da materijal nije toliko otporan na ogrebotine. Prema svemu sudeći, Xiaomi je zadesila ista sudbina.

Test grebanja sa Mosovom skalom je otkrio da je safirno staklo više staklo nego safir, a ogrebotine su primetne na šestom nivou, uz dublje grebanje na nivou sedam. Detektor dijamanta je, doduše, detektovao prisustvo određene količine safira pomešanog sa staklom.

Dobra vest je da je, izuzev nezgode sa safirnim staklom, Xiaomi Mi 9 izdržljiv koliko i drugi premijum telefoni, s tom razlikom sto stiže po gotovo duplo nižoj ceni, uz iste premijum karakteristike.

Izvor: JerryRigEverything

Danas objavljeno

Odložen The Last of Us za PC – fanovi će morati da se strpe

Vanja A

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Vanja A

Apple razvija funkciju reverzibilnog bežičnog punjenja

Vanja A

Ostavite komentar