Xiaomi je prestigao Huawei i postao treći najveći proizvođač telefona u februaru - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi je prestigao Huawei i postao treći najveći proizvođač telefona u februaru

Xiaomi je uspeo da tokom februara prestigne kompaniju Huawei i popne se na treće mesto najvećih proizvođača telefona u tom periodu. Ovo je prvi put da se Xiaomi našao ispred Huaweija.

Huawei je pao sa treće pozicije nakon što je kompanija tokom februara isporučila samo 5,5 miliona telefona, naspram Xiaomijevih šest miliona. Obe kompanije su ostvarile veći pad isporuke u odnosu na januar, kada je Huawei isporučio 12,3 miliona a Xiaomi 10 miliona telefona.

Pored ovoga, Huawei je isporučio gotovo 70% manje telefona u februaru 2020. godine u poređenju sa februarom 2019. Xiaomijeva isporuka u istom periodu je bila manja za 30 procenata.

Tokom februara, Samsung je isporučio najviše uređaja (18,2 miliona), a sledi Apple sa 10 miliona isporučenih iPhone modela.

Huawei ostvaruje slabu prodaju van Kine zbog toga što se kompanijini telefoni isporučuju bez Google servisa, a kompanije kao što je Xiaomi, s druge strane, predstavljaju konkurentne telefone po nižoj ceni. Pored ovoga, pandemija COVID-19 virusa je praktično uništila kinesko tržište u februaru. Očekuje se da će zapadna tržišta tek osetiti pun efekat problema sa koronavirusom u predstojećem periodu.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Meta tužila programere zbog krađe WhatsApp naloga

Vanja A

Moderna poljoprivreda koristi dronove i 5G zarad bolje efikasnosti i manjih troškova rada

Vanja A

Boston Dynamics vas moli da ne stavljate oružje na njihove robote

Vanja A

Ostavite komentar