Xiaomi je patentirao Mi telefon sa kamerom ispod ekrana, implementiranom u okvir - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi je patentirao Mi telefon sa kamerom ispod ekrana, implementiranom u okvir

Xiaomi je jedan od proizvođača koji su već nekoliko puta demonstrirali telefon sa prednjom kamerom ispod ekrana. Kompanija ističe da je ovaj senzor sada u verziji 3.0, ali do sada još nismo imali priliku da na tržištu vidimo kompanijin telefon koji ima ovakav dizajn.

Kineski proizvođač, u međuvremenu, istražuje i druge mogućnosti implementiranja prednje kamere ispod ekrana, a jedna od njih je i smeštanje senzora u okvir telefona.

Xiaomiju je 2. juna odobran patent za “kamera senzor ispod displeja mobilnog terminala, povezana sa prdnjom stranom prenosnikom svetlosti”, kako stoji u opisu ovog patentnog rešenja. U ovom slučaju, selfi kamera je integrisana u/ispod okvira oko ekrana.Transparentna oblast se koristi za obradu svetla koje prolazi kroz displej panel, preko prozirnog elementa do sočiva kamere. Optička vlakna se koriste za elemenat koji provodi svetlo, a alternativno se može koristiti i prizma.

Jasna prednost ovakvog sistema je to što ekran ostaje neprekinut – nema izreza niti otvora za kamere. Pored toga, očekuje se da bi ovakva tehnologija bila jeftinija od punch-hole kamere.

Za sada nije poznato koji telefon bi prvi bio opremljen ovakvom tehnologijom kamere ispod displeja, ukoliko se Xiaomi uopšte odluči da svoje patentno rešenje komercijalizuje u budućnosti.

Izvor: LetsGoDigital

Danas objavljeno

Pojavile su se zvanične fotografije Oppo K9 Pro telefona

Vanja A

GoPro Hero10 Black omogućava snimanje 5.3K videa @60fps i ima novi GP2 čipset

Vanja A

Otkrivena statua posvećena osnivaču bitkoina u Budimpešti

Vanja A

Ostavite komentar