Xiaomi je patentirao fleksibilni telefon sa obavijajućim ekranom - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Xiaomi je patentirao fleksibilni telefon sa obavijajućim ekranom

Krajem 2019. godine, Xiaomi je prikazao Mi Mix Alpha sa interesantnim dizajnom, a kompanija je ranije tokom ove godine predstavila svoj prvi savitljivi telefon Mi Mix Fold. Kineski proizvođač sada razmatra uređaj koji kombinuje dizajne ova dva modela, a Xiaomi je podneo zahtev za patent za novi dizajn tokom prošle godine. Dokumentacija je sada postala javno dostupna.

Uređaj iz patenta zaista izgleda kao mešavina Alpha i Fold modela. Savija se ka unutra, s tim što sekundarni ekran smešten spolja nije zaseban panel već deo glavnog panela koji se obavija oko stranice jedne od fleksibilnih polovina uređaja. Deblji deo, u koji su smeštene kamere, podseća na Alpha.
Glasine sugerišu da Xiaomi priprema objavu drugog savitljivog telefona za četvrto tromesečje. Da li će to biti model iz patenta, ostaje da se vidi ali se očekuje da to ipak bude neki drugi uređaj. Glasine od ranije su sugerisale da će predstojeći model imati dva zasebna ekrana – jedan koji kreira Samsung sa 120Hz osvežavanjem i drugi od 90Hz kompanije Visionox.

Izvor: LetsGoDigital

Danas objavljeno

Snapdragon 8 Gen1 prikazan sa skoro svim novim nadogradnjama, pojavio se i Snapdragon G3x

Vanja A

Pojavile su se detaljne specifikacije kamere Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ telefona

Vanja A

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Ostavite komentar