Xiaomi je objavio više detalja o MIUI 12 i Dark Mode 2.0 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi je objavio više detalja o MIUI 12 i Dark Mode 2.0

Xiaomijev sve popularniji MIUI Android korisnički interfejs uskoro će dobiti svoju 12. veću objavu. Najnovije glasine sugerišu da će MIUI 12 biti objavljen 27. aprila. Xiaomi je sada objavio neke detalje o funkcijama koje će novi interfejs imati.

Wallpaper Dimming će preko Dark Mode 2.0 implementacije simulurati postepenu tranziciju svetla, zasnovano na ciklusu dana i noći. Zanimljivo će biti videti da li će ova funkcija raditi samo na predefinisanim sistemskim fotografijama ili je Xiaomi pronašao način i da je primeni na bilo koju pozadinu.
Funkcija podešavanja debljine fonta će moći da automatski podeđava debljinu teksta kako bi se smanjio odsjaj ili zamagljenje. Ovo će biti pridodato uz “dynamic font system” koji već postoji u MIUI 11 verziji i trebalo bi da funkcioniše i u dark i u light modu.

Podešavanja kontrasta fonta je još jedan korak ka konačnom omogućavanju boljeg iskustva čitanja sadržaja. Glavna ideja se svodi na to da se razlika između relativnog osvetljenja i kontrasta, odnosno crne pozadine i belog teksta u Dark Mode 2.0 dinamički prilagođavaju, zasnovano na ambijentalnom osvetljenju.MIUI 12 će svakako ponuditi i brojne druge funkcije, a Xiaomi će se sigurno potruditi da nam neke od njih predstavi u narednom periodu.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Lakše pokretanje Windows aplikacija na Linux-u

V.R.

SpaceX: Naftne bušotine kao plutajuće svemirske luke

V.R.

I Apple iznenađen: Slaba potražnja za najjeftinijim telefonom, korisnici traže skuplje modele

V.R.

Ostavite komentar