Xiaomi ima "plan B" u slučaju da ih SAD zabrane - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi ima “plan B” u slučaju da ih SAD zabrane

Trenutno je kineski gigant Huawei stavljen na “crnu listu” SAD. Ali, šta ako i Xiaomi dospije na isti spisak?

Tokom intervjua, menadžer proizvoda kompanije Xiaomi Abi Go govorila je o nekoliko zanimljivih tema, uključujući i moguću američku zabranu.

Kako ona kaže, Xiaomi je već spreman za moguću zabranu od strane američke vlade. Ova kineska kompanija deo prihoda već koristi kako bi ulagali u proizvodnju i distribuciju svojih proizvoda bez oslanjanja na firme iz SAD.

“Trenutno procenjujemo situaciju. Ali u ovom trenutku nije bilo ‘efekta zaraze’. U stvari, sarađujemo “rame uz rame” i intenzivno radimo sa američkim kompanijama, kao što su Qualcomm ili Google”, rekla je Abi Go.

“U svakom slučaju, ako se u budućnosti nešto dogodi, imamo plan B. Između ostalog, mnogo ulažemo u nekoliko proizvođača u Kini. Ipak, verujemo da naša poslovna strategija ne bi trebalo da bude uslovljena odlukama koje donose političari. Do sada smo se zalagali za najbolje komponente u našim proizvodima. Tako ćemo nastaviti i ubuduće”, dodaje ona.

Što se tiče softvera, da li Xiaomi može da se osloni na Harmony OS? Ako je to slučaj, onda bi Google trebalo da bude oprezan jer će izgubiti dominaciju na tržištu mobilnih operativnih sistema.

Šta god da se desi, čini se da će Xiaomi biti spreman.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Vanja A

Intel odgovara na Zen 4 izazov, 13. generacija Core procesora spremna

Vanja A

iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom

Vanja A

Ostavite komentar