Xiaomi: "Evo je tehnologija koja u potpunosti puni telefon za osam minuta" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi: “Evo je tehnologija koja u potpunosti puni telefon za osam minuta”

Kineski Xiaomi je pokazao svoj najnoviji demo o tehnologiji brzog punjenja i zbog toga beleži nove svetske rekorde u brzinama žičnog i bežičnog punjenja.

Koristeći modifikovani Mi 11 Pro sa baterijom od 4.000 mAh, Xiaomi kaže da je u stanju da potpuno napuni telefon za 8 minuta preko 200W žičanog sistema “HyperCharge” ili za 15 minuta sa bežičnim punjenjem od 120W.

Brzine punjenja često su bojno polje za kineske kompanije pametnih telefona, koje često objavljuju demonstracije otkrića koja se mogu ili ne moraju pojaviti u finalnim proizvodima. Na primer, pre dve godine, Xiaomi je najavio sistem od 100W koji bi bateriju od 4.000 mAh mogao napuniti za 17 minuta, dok se prošlogodišnji Mi 10 Ultra napunio za 23 minuta na 120 W – iako je imao veću bateriju od 4.500 mAh.

Oppo je još jedan lider u ovoj oblasti, sa svojom VOOC tehnologijom koja čini osnovu OnePlus-ovih sistema za brzo punjenje Dash i Warp. Prošle godine je demonstrirao sistem snage 125W za 4.000 mAh za 20 minuta, mada je to bilo više od godinu dana nakon Xiaomijeve navodno brže najave od 100W i izvrsnog trenutnog vodećeg Find X3 Pro punjenja na “samo” 65W.

Napredak je uvek dobrodošao, a pomisao na to da ćete telefon u potpunosti napuniti za osam minuta svakako je privlačna. Vredi, međutim, napomenuti da ovi sistemi za brzo punjenje uvek zahtevaju punjače i kablove, pa će se uglavnom koristiti kod kuće, a ne u vanrednim situacijama kada bi mogli biti najkorisniji. Na kraju, sposobnost bilo kog određenog telefona da svoj dan prebrodi na sopstvenoj bateriji još neko vreme će biti najvažniji faktor.

Danas objavljeno

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Upozoravaju: Može da dođe do “ledenog doba”

V.R.

Ostavite komentar