Xiaomi Civi 2 podsjeća na iPhone 14 Pro zbog jednog detalja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi Civi 2 podsjeća na iPhone 14 Pro zbog jednog detalja

Xiaomi je juče u Kini predstavio kopiju iPhonea 14 Pro. Pritom mislimo na prednju stranu telefona i pilulu koja se nalazi pri vrhu.

Dakle, prva i osnovna prodajna tačka ovog telefona jeste dizajn prednje strane koji se zasnivana na iPhoneu 14 Pro. Pilula koja se nalazi pri vrhu ekrana ovog telefona u sebi krije dve prednje kamere.

Obe kamere imaju senzore od 32MP. Glavni senzor ima AF podršku i otvor blende f / 2.0, dok je drugi ultraširoki senzor za grupne selfi fotografije i nudi vidno polje od 100 stepeni.

Civi 2 je prvi pametni telefon iz Xiaomija koji ima prednji LED blic. Ovaj blic zapravo ima četiri LED-a, a Xiaomi navodi da može da pruži realistične boje u različitim okruženjima.

Ekran telefona je onaj od 6,55 inča, Full HD+ rezolucije. Stopa osvežavanja ekrana je 120Hz. Ekran podržava Dolby Vision, HDR10+ i DCI-P3 raspon boja.

Na poleđinii telefon poseduje pravougaoni izrez u kojem se nalaze glavni Sony IMX766 senzor kamere od 50MP f/ 1.8, ultraširoki senzor od 20MP s poljem pregleda od 115 stepeni i makro senzor od 2MP f / 2.4.

Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 4500mAh sa podrškom za brzo punjenje od 67W.

Xiaomi Civi 2 pokreće Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 i stiže u tri memorijske konfiguracije – 8/128 GB, 8/256 GB i 12/256 GB.

Biće dostupan u četiri boje – beloj, roze, plavoj i crnoj, a početna cena Xiaomi Civi 2 telefona u Kini je 2.399 CNY, što je oko 350 EUR.

Xiaomi nije objavio detalje o međunarodnoj dostupnosti, ali postoji mogućnost da telefon stigne i globalno pod drugim nazivom ili brendom.

Danas objavljeno

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Vanja A

Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Vanja A

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Vanja A

Ostavite komentar