Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra

Xiaomi 12 serija bi mogla da bude ozvaničena zajedno sa Xiaomi 12X krajem decembra, prema izveštaju, koji sugeriše da će predstojeći flagship pametni telefoni verovatno propustiti datum lansiranja o kojem se ranije pričalo, 12. decembra

Za razliku od Mi 11 pametnog telefona kompanije koji je bio prvi koji je predstavljen sa Snapdragon 888 SoC u decembru 2020, čini se da Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će ove godine debitovati sa predstojećim Snapdragon 8 Gen 1 SoC.

Nedavno je objavljeno da bi Xiaomi 12 serija mogla biti lansirana 12. decembra, na vreme za kineski festival kupovine sredinom decembra. Međutim, navodni snimak ekrana internog dokumenta kineskog proizvođača na Weibo mreži, ukazuje na konferenciju za štampu zakazanu za 28. decembar na kojoj će biti najavljen novi proizvod, prema izveštaju GizmoChina.

Kao što je gore pomenuto, Xiaomi je bila prva kompanija koja je lansirala Mi 11 sa flagship Snapdragon 888 SoC prošle godine, ali najnovije curenje sugeriše da kompanija možda neće moći da uradi isto sa predstojećim Snapdragon 8 Gen 1 SoC ove godine. Motorola takođe radi na svom vodećem Moto Edge X pametnom telefonu za koji se očekuje da će imati trenutno neobjavljeni flagship čipset, i po svoj prilici biće objavljen pre Xiaomi 12 serije.

Xiaomi 12 Ultra and Xiaomi 12 Ultra Enhanced specifications revealed in  MIUI code, but it is bad news for people outside China - NotebookCheck.net  News

Prethodni izveštaji sugerišu da bi Xiaomi 12 serija mogla imati zakrivljene AMOLED ekrane od 120Hz. Međutim, telefoni bi mogli da imaju full-HD+ ekrane, za razliku od svojih prethodnika koji su imali 1440p panele. Serija Xiaomi 12X će imati Snapdragon 870 SoC koji se nalazi na Mi 11X. Na prednjoj strani kamere, očekuje se da će Xiaomi 12X imati primarnu kameru od 50 megapiksela.

Xiaomi 12 će imati 100W žičano punjenje, dok će Xiaomi 12X podržavati 67W žičano punjenje i 33W bežično punjenje, prema prethodnim izveštajima.

BENCHMARK.

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar