19. Februara 2020.

“XCeed” prošao sve: Čuveni “Trofej Argus” bira najbolja vozila po vrlo strogim kriterijumima

Big Portal

JEDAN od najzanimljivijih izbora, procena i ocena automobila je po mnogima nadmetanje za “Trofej Argus” koji je osnovan 1993. sa ciljem nagrađivanja namenskih vozila,ali je 2008. godine je krenuo sa nagradama u kategoriji putničkih vozila.

Po čemu se ovaj izbor razlikuuje od ostalih?

Naime,”Trophe Argus” upoređuje nove modele, koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocenjuju na osnovu cene, tekućih troškova i ostatka vrednosti polovnog vozila, a pritom žiri uzima u obzir i druge karakteristike (kvalitet, udobnost, uživanje u vožnji, opremljenost) i doprinos vozila u svom segmentu.

Žiri čine članovi “Groupe Argus”, francuski automobilski novinari i stručnjaci sa područja tržišta polovnih vozila i automobilskog tržišta u celini. Na ovogodišnjem takmičenju za priznanja su se takmičila 33 putnička vozila, među kojima su izabrali tri finalista u svakoj od sedam kategorija (kompaktni SUV, gradski auto, kompaktna limuzina, kompaktni i porodični SUV, porodična i kompaktna limuzina, premijum SUV i električno vozilo). U kategoriji kompaktnih i porodičnih vozila, koja su nekako i najzaimljivija i na našem tržištu, trofej je osvojio krosover južnokorejski kompanije “kija iks-sid”.

Zanimljivo je da su ovu laskavu titulu osvajala već dva modela “Kije”.U 2018. slavio je “stinger”, a 2012. se titulom dobitnika okitio mališan “pikanto”.

Foto promo

“Kia XCeed” je osvojila najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i porodičnih sportskih terenaca nadmašivši konkurente kao što su: “mazda CX-30”, “toyota RAV4 Hibrid” i “hjundai santa fe”.

Foto promo

-Veoma smo radosni zbog osvajanja ” Trophe Argus” za 2020. godinu. To je priznanje za značajan i jedinstven model. Naš novi krosover segmenta C, je potpuno evropski model jer je dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi za evropske kupce – rekao je direktor Kija Francuska Mark Hedrih primajući nagradu.

Foto promo

Novi “XCeed”, je proizvod “Kijinog dizajnerskog centra” u Frankfurtu, dizajniran je pod vodstvom Gregorija Gijoma, potpredsednika dizajna u “Kija motors Evropa”. Proizvodi se u slovačkom gradu Žilina, gde prave i ostale varijante: “Ceed” (hečbek), “Ceed Sportswagon” (karavan) i “ProCeed “(“shooting brake”). Uskoro će “Kia XCeed” dopuniti svoju ponudu sa plag-in hibridom, koji ima litijumpolimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litarski benzinski motor.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare