Windows 7 korisnici će moći da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali uz čistu instalaciju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Windows 7 korisnici će moći da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali uz čistu instalaciju

Microsoft je prošlog mjeseca objavio Windows 11, koji će kao besplatna nadogradnja biti dostupan Windows 10 korisnicima.

Iako kompanija iz Redmonda pruža besplatnu nadogradnje za Windows 10 korisnike, nije pojasnila da li korisnici Windows 7 i 8.1 verzija imaju sličnu opciju. Srećom, čini se da su proizvođači i dobavljači popunili prazninu u dostupnim informacijama, tako što su objavili liste hardverske kompatibilnosti i vodiče kako da se osposobi TPM.

Sada je Lenovo objavio FAQ (stranicu sa često postavljenim pitanjima) u Windowsu 11, koja pokriva osnovna pitanja, uključujući način nadogradnje za korisnike Windows 7 sistema.

Upgrade to the New Windows 11 OS | Microsoft

Prema navodima, korisnici Windows 7 operativnog sistema sa prihvatljivim hardverom mogu da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali moraće da odrade čistu instalaciju. To znači da možda neće biti načina da se direktno pređe na Windows 11 preuzimanjem ažuriranja sa Windows Update-a.

Većina uređaja koji su sada dostupni za kupovinu moći će da se nadograde na Windows 11. Korisnici će imati mogućnost nadogradnje, čiste instalacije ili ponovnog oblikovanja Windows 10 uređaja kako bi se prebacili na Windows 11. Za uređaje sa Windowsom 7, potrebna je čista instalacija.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar