Windows 11 stiže sa novim optimizacijama za CPU, memoriju i skladište (video) - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Windows 11 stiže sa novim optimizacijama za CPU, memoriju i skladište (video)

Kako se približavamo zvaničnoj objavi, saznajemo sve više detalja o poboljšanjima koja će Windows 11 donijeti, uključujući nove optimizacije za CPU, memoriju i skladište, omogućavajući brže performanse u odnosu na Windows 10.

U najnovijoj video objavi, Microsoftov zvaničnik nas provodi kroz neka poboljšanja koja stižu uz Windows 11. Jedno od njih je “foreground prioritisation”, a ova funkcija omogućava servisima koji nisu u upotrebi da se pauziraju, što će omogućiti smanjenje potrošnje memorije za do 32% i korišćenje CPU-a za do 37 procenata. Ovo će biti od velike koristi laptopovima, jer će omogućiti duži radni vek baterije.

Preko osveženog korisničkog interfejsa, Microsoft je implementirao i novi dizajn pod nazivom Mica. Moguće ga je videti u file eksploreru, podešavanjima i gotovo svim inbox aplikacijama. Mica će biti zadužen za bojenja pozadine aplikacija u zavisnosti o pozadine desktopa, a ističe se da je brži nego Fluent Design koji ima Windows 10 UI.

U kombinaciji sa dodatnim poboljšanjima koja nisu vidljiva, navedene funkcije bi trebalo da rezultiraju ukupno boljim iskustvom odziva za Windows.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Samsung Galaxy S22 Ultra – novi dizajn i nekoliko zanimljivosti

Zeljka

Discord uvodi novu opciju

Zeljka

Šta nam donosi 8K tehnologija?

Vanja A

Ostavite komentar